Home » Sydney

Värmerekord i Sydney

19 januari 2013 2 385 visningar Inga kommentarer

När temperaturen på termometern utanför hallfönstret visar friska -16 grader får jag ett meddelande från Anders i Sydney att de har värmerekord. Igår var nog en dag som jag faktiskt inte skulle vilja byta svensk vinter mot australisk sommar.
Å andra sidan finns det ju luftkonditionering. Nu ser jag dessutom att temperaturerna i Sydney är nere på mer mänskliga 24 grader. Då vinner Australien igen!

Jag minns en varm dag i Alice Springs. Jag hade redan innan jag kom till Australien för första gången hört talats om, att det kunde vara så varmt att när man hängde upp tvätt så kunde man efter att man hängt upp allt gå tillbaka till andra änden av tvättstrecken och börja plocka ner de nu torra plaggen. Denna förmiddag visade det sig stämma.
Vi hade kört en maskin tvätt på vandrarhemmet. Det var en het solig dag så förhoppningen fanns att kläder och handdukar skulle hinna torka innan det var dags att ge sig iväg mot busstationen.
Jag lovar: När all tvätt var upphängd gick jag tillbaka och kände på min Midnight Oil-tisha. Det fanns inte en tillstymmelse av fukt i den. Den var torr.

Sedan promenerade vi bort mot bussen, som skulle ta oss till Darwin. Det var 40 rader ute och vi hade våra ryggsäckar på ryggen och på magen ytterligare en liten ryggsäck; vårt handbagage. Konstigt nog gick det ganska bra att gå den dryga kilometern. Visst, det var varmt men vi tyckte båda att vi varit med om värre. 29 grader i ett fuktdrypande Cairns några veckor tidigare fanns fortfarande kvar i minnet.
Nu var temperaturen visserligen högre men torr. Torr värme är lättare att stå ut med än fuktig. Räddningen var ju dessutom ganska nära. Strax satt vi på en sval buss på väg ut ur Alice Springs.

sydney-weather

Det är ju lite kul att titta på den här prognosen för Sydney igår. Man kan ju tänka sig att folk har kollat på den och konstaterat: ”Oj oj, 29 grader blir ingen dans på rosor, men man får väl bita ihop. Det kan ju inte bli värre i alla fall.”

Det blev värre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.