Home » Australienbloggen

Välkommen till Australienbloggen!

1 mars 2010 2 170 visningar 2 kommentarer

När jag första gången funderade på att starta en sajt om Australien, var det en fantastisk sommardag i södra Bohuslän; en varm och skön eftermiddag. Jag låg i hängmattan, barnen hördes leka i närheten och inne kylen låg några goda köttbitar i marinad inför kvällens grillning. Ändå längtade jag bort. Eller kanske inte bort, men i alla fall hade det känts roligt att veta att en avresa vore hyfsat nära förestående. I slutet av september, då svensk höst övergår i ett enda långt regnande i sidled, hade passat bra.

Landet som jag längtade och längtar till är Australien. Fastän, eller kanske därför, jag varit där fyra gånger så vill jag tillbaka. Det är som Australien kallar på mig eller som att jag lämnat kvar en del av mig själv där nere. Som att jag inte blir riktigt hel förrän jag återvänder.

Vad är det som får mig att ständigt och jämt fundera på ursäkter, möjligheter och anledningar att resa dit igen? Vad är det som får mig att när jag hör högre penningsummor nämnas att tänka: ”Det där räcker gott och väl till en flygbiljett till Sydney.” ?

Det finns inget snabbt svar på dessa frågor. Jag är inte ens säker på att jag själv kan förklara det ens med en längre utläggning. Kanske kan denna blogg ge ett svar fördelat på en lång rad inlägg. Om inte annat kan det bli min terapi, när min längtan blir extra jobbig.

Du som läsare är mer än välkommen att kommentera det jag skriver. Jag gör ju detta mycket för mitt eget stora nöjes skull, men din medverkan vore rolig. Det är lite som att musik lyfter på riktigt först när det finns en publik som lyssnar på den och inte bara jag som sitter uppe på kammaren och plinkar på en gitarr.

Är du redo för nu far vi!

Jag står på Landvetter flygplats i Göteborg. I handen har jag ett biljetthäfte tjockt som en pocketbok.
Jag står och väntar vid gaten och månader av sparande, hårt arbete och planerande är över. Stressen som har varit lite jobbig de sista dagarna rinner av mig. Nu ska jag resa iväg!
Jag har flera månaders äventyr framför mig! Det är underbart att resa!
Det är underbart att leva!

Välkommen till min Australienblogg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

 • Sophia säger:

  Hej!
  Vad fin bloggen har blivit! Mycket intressant och lärorik läsning! Keep up the good work!
  Kram
  Sophia

 • Johan Drejenstam (author) säger:

  Tack Ovesdotter!
  Kram

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.