Home » Other

TV-tips

13 mars 2010 1 627 visningar Inga kommentarer

Ikväll hade serien Det levande Söderhavet svensk TV-premiär. Den är samproducerad av BBC och Discovery Channel.
Var första avsnittet bra? Bra är bara förnamnet. Det var fantastiskt. Fotot var mästerligt. Nu kanske Australien inte i egentlig mening kan sägas tillhöra Söderhavet, men man hade ändå valt att visa en längre sekvens från Macquarie Island, Australiens sydligaste utpost. Denna ö ligger utslängd i havet mellan Nya Zeeland och Antarktis.

Klimatet är bistert. Det regnar eller snöar rikligt året om och blåser ständigt. Trots det, eller kanske tack vare det, är djurlivet rikligt med tusentals pingviner, som kommer till ön för att leka. I samma ärende frekventerar sjöelefanter Macquarie Island.
Som den öälskare som är jag är, kommer jag att se varenda av de sju avsnitten under de närmaste veckorna. Vem vet, det kanske kommer mer om Australien?

Du kan se första avsnittet här (Ligger kvar till 20 mars 2010)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.