Home » Queensland

TV-Tips: Den stora översvämningen

30 januari 2012 3 582 visningar En kommentar

Nogoa River vid Emerald. Foto: ABC News

Starten på 2011 blev svår för Australien och i speciellt för Queensland. I slutet av 2010 och under januari regnade det intensivt, vilket ledde till svåra översvämningar i sydöstra delen av delstaten. Brisbane och området västerut från staden drabbades extra hårt. Förutom de stora materiella skadorna fick tragiskt nog flera människor sätta livet till.

Översvämmad väg i Brisbane. Foto: Marc Robertson

Som om inte detta räckte utlystes cyklonvarning för sträckan Townsville- Cairns ett par veckor senare. Den tropiska stormen Yasi närmade sig kusten och de som kunde gav sig av inåt landet.
Lyckligtvis blev inte förödelsen så stor, som man befarat.

Just nu finns på SVT Play en dokumentär, Den stora översvämningen, om dessa naturkatastrofer. En stor del av materialet är filmat av privatpersoner, som på detta vis har dokumenterat det som hände runt omkring dem under de dramatiska veckorna i Queensland och tiden efter.
Dokumentären ligger kvar för visning fram till 29 februari 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

  • Erik säger:

    Vi var i Australien då, det var overkligt att se all förstörelse. Och vi som hade tänkt att plocka bananer.. allt hade förstörts av översvämningarna och stormen och slog till mot Carins :(

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.