Home » Australienbloggen, Resa i Australien

Tema inrikes

22 mars 2010 3 346 visningar Inga kommentarer

Efter ett par härliga dagar i Shoal Bay väntar vi nu på bussen, som ska ta oss vidare norrut mot vårt nästa stopp, Byron Bay. Hållplatsen ligger i Broadmeadow; en förort till Newcastle, och vi har slagit ihjäl ett par timmar på en pub i närheten med ett några öl och Cold Chisel på jukeboxen.
Nu närmar sig klockan midnatt och äntligen ser vi strålkastarna på bussen. Våra ryggsäckar läggs i bagageutrymmet och vi hälsas välkomna ombord av föraren. Det känns skönt när bussen börjar röra sig. Vi är på väg!

Visst är det något speciellt med avresor? Man har kanske stressat för att hinna, det har varit krångel med packningen och det var svårt att hitta gaten, rätt spår eller hållplatsen.
Nu rör sig omgivningen utanför fönstret. Nya äventyr väntar och tills man når målet finns en stund att fundera och planera på. Du kommer säkert att ägna en del av tiden åt att titta ute genom fönstret. Sitter du i ett flygplan känner du kanske igen några landmärken. En resa med buss, tåg eller bil ger givetvis bättre möjligheter att se spännande saker. Vad var det för ett grönt moln, som svischade förbi? Nästa gång du ser det inser du att det är undulater; en stor flock undulater!
Utmed vägen ligger tyvärr många överkörda djur, men du kommer också att se en hel del levande djur längs med, och , vägen. Blir det du eller ditt resesällskap som ser första kängurun?

Denna vecka kör jag ett Tema Inrikes. Det kommer alltså att handla om olika sätt att resa på i Australien såsom flyg, bil, buss och tåg. Ikväll kommer det första inlägget.

Välkomna att läsa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.