Home » Other

Tävlingsfinalister

23 juni 2010 1 471 visningar 4 kommentarer

Minns ni tävlingen som Australiens officiella turistweb arrangerade? Man skulle skicka in en av sina bilder från Australien och skriva ett par rader (max 25 ord) om bilden med inledningen: ”There’s nothing like…”Första pris var A$25 000 att resa för i Australien.

Oj, oj vad jag planerade att vinna den tävlingen! Jag hade nästan börjat lägga upp en resrutt. Det återstod bara att plocka fram någon av alla ”fantastiska” bilder som jag har tagit och smälla ihop något svulstigt över Sydneys hamn, the Outbacks karga skönhet eller Stora Barriärrevets fantastiska färger och hux-flux skulle jag sitta på planet till Down Under.
Sedan skulle jag med illa dold stolthet sitta och blogga från Australien:

”Oj, oj vad jag har hunnit med idag! Jag satt vid hamninloppet och såg solen gå upp över Stilla havet. Sedan tog jag bussen bort till Bondi Beach och tog ett morgondopp med efterföljande frukost på ett av alla kaféer där nere.
En stor del av dagen vek jag åt bushwalks i Royal National Park. Jag såg wombats och några stora ödlor. På tåget upp till Sydney igen bestämde jag mig för att dra ut till Manly, så jag bytte tåg på Central och fortsatte till Circular Quay. Givetvis tog jag en av de gamla hamnfärjorna. Genom världen vackraste hamn vill man ju inte stressa.
Manly var fint. Jag hade med badkläderna så det blev ett dopp nere på beachen. Jag tycker att Manly Beach är finare än Bondi Beach. Vad tycker ni?
Nu är det kväll och jag är tillbaka på vandrarhemmet. Vi ska grilla ikväll och jag har redan tjuvöppnat en öl. Vi hörs imorgon.”

En förutsättning för möjligen få skriva det inlägget hade ju varit att skicka in ett bidrag. Det blev inte så. Jag glömde nämligen bort det. Ett par dagar för sent kom jag ihåg det, men då var det så dags.
Men nästa tävling så…

De fanns andra med bättre minne och antagligen bättre bilder än jag. Se några av dem här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Kommentarer »

 • Pysseliten säger:

  Osis!! Japp, Manly Beach var fin! Där finns dessutom hur många badklädesbutiker som helst för dom som glömt badbrallorna hemma.

 • Johan Drejenstam (author) säger:

  Manly är fint! Det kommer en artikel längre fram om just Manly. :)

 • Ulrika säger:

  Kul! Jag tyckte det var så festligt med fyrkanten av badare, ingen badade utanför övervakat område!

 • Johan Drejenstam (author) säger:

  En resekompis fattade inte vitsen med flaggorna och gav sig av på eget äventyr. Han togs av en ström och fick hojta till sig en badvakt för att kunna ta sig i land…

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.