Home » Other

Språkstudier i Australien

17 februari 2011 3 151 visningar Inga kommentarer

Australien är sedan länge ett respekterat utbildningsland med en stor mängd språkskolor specialiserade på att lära ut engelska till utländska studenter. Funderar du på att resa till Australien kan en språkkurs vara den perfekta startpunkten, eller ursäkten, att stanna en längre tid. Språkkurser här är mycket flexibla i längd och kan läsas från en, upp till 48 veckor. Språkresor är inte längre en sommarlovsaktivitet för ungdomar utan riktas nu för tiden lika mycket till vuxna som yngre. Minimiåldern på språkkurser engelska i Australien skiljer sig mellan de olika språkskolor, från 15 upp till 18 år, utan övre åldersgräns.

Språkkurser erbjuds på ett 10-tal destinationer i Australien, de flesta koncentrerade utmed den sydöstra kusten med undantaget för Perth och Cairns. De återkommande säljargumenten för dessa destinationer är naturen och sportmöjligheterna. Ett flertal skolor erbjuder engelskakurser i kombination med lektioner i surfing, dykning, tennis med mera, men möjligheten till dessa aktiviteter utanför skolans regi är såklart ännu större. En standardkurs ger vanligtvis hela eftermiddagarna samt helgerna fria att på egen hand sysselsätta sig och upptäcka omgivningarna. En intensivkurs betyder fler lektionstimmar men ger ändå stora möjligheter till att njuta av vad som erbjuds på den valda destinationen.

För den som söker sol och bad rekommenderas språkresor till Gold Coast, Cairns, Sydney Manly eller Bondi Junction, också det i Sydney. Här ligger språkskolorna på nära avstånd till stranden och språkstudierna kan enkelt kombineras med en solsemester. Vill man få ut något mer konkret av sin tid i Australien erbjuder de allra flesta språkskolor Cambridge-kurser på runt 12 veckor. Dessa kurser avslutas med Cambridge-certifikat språkexamen, vilket betyder att dina språkkunskaper bevisas med ett internationellt erkänt certifikat. Beroende på vad man avser använda sitt certifikat till finns olika nivåer att välja mellan; från allmän engelska, till avancerad akademisk nivå eller professionell engelska.

För den som söker storstadspuls erbjuds kurser i centrala Sydney, såväl som Melbourne och Brisbane. Boendealternativen som erbjuds vid dessa språkkurser är antingen som inneboende med halvpension hos lokala familjer. Detta alternativ erbjuder en unik chans att lära känna den australienska kulturen och vardagslivet, samt ta del av den stora gästfrihet som kännetecknar detta land. Vill man ha mer frihet kan man välja att istället bo i delad lägenhet eller på residens i skolans regi. Här har man självhushåll och mer egen tid att disponera, vilket kan ha sina fördelar.

Eftersom dessa språkkurser bokas utan själva resan finns stora möjligheter att kombinera en språkkurs med en längre rundresa i Australien och Nya Zeeland, eller stanna kvar på företagspraktik eller för att arbeta; någonting som din skola ofta kan hjälpa dig arrangera.

Skolan i Byron Bay

Skrivet av Johanna Samuelsson, ESL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.