Home » Resa till Australien

Rapport från TUR-mässan 2013

24 mars 2013 4 935 visningar En kommentar

myplanet

Jag var på TUR-mässan i torsdags och spred och fick lite Australienglädje. Det är alltid lika roligt att möta människor, som inte bara är intresserade av att resa, utan liksom jag anser att Australien är ett fantastiskt resmål. Jag fick också tillfälle att genomföra intervjuer med några profiler bland resebyråfolk med inriktning Down Under. Jag ska försöka färdigställa dem å det snaraste för publicering.

sydafrikaresorJag pratade en stund med Johanna Härbst på Sydafrikaresor, som berättade att nu börjar även de att sälja resor till Australien, Nya Zeeland och Söderhavet. Detta kommer att ske under namnet Söderhavsresor. Även om det redan finns några stora aktörer på den marknaden, trodde hon att det alldeles säkert skulle finnas plats för en till. Dessutom påpekade hon att det är betydligt fler som säljer resor till Sydafrika, men att det finns plats för alla.
– Konsten är att profilera sig. Vi anlitar inte de stora hotellen utan söker upp de mindre hotellen och privatdrivna pensionat.

rosabussarna

rosabussar-initiary1Jag stod också utanför en rosa buss och pratade en stund med reseledaren Lelle Carlsson. Han är den som har gjort förarbetet till Rosa Bussarnas resor i Australien.
Jag själv drömde som yngre om att åka med Rosa Bussarna på en sväng. Därför ställde jag frågan om det är för sent, nu när jag inte längre är 25 år.

– Inte alls. Det här med att det mest är folk i åldrarna 18-25 år som åker med Rosa Bussarna verkar vara en stämpel som är svår att tvätta bort. I senaste gruppen som jag var ute med, var den yngsta 18 och den äldsta 83. Medelåldern låg någonstans vid 40. Det finns många över 50 som inte bara tycker om att ta in på vandrarhem utan också kan tänka sig att resa med Rosa Bussarna. Därför introducerar vi nu +50-resor.
Man kan resa med Rosa Bussarna i Australien enligt kartan här till vänster eller i kombination med Nya Zeeland. Se deras site för detaljerna

vagabond

Bra mingel i Vagabonds monter.

Givetvis stannade jag till vid Vagabonds monter. Några av er vet om att Australienbloggen flyttar över till vagabond.se senare i vår. Mer information om det kommer, när det är dags.

Lite trist var att se att mässan verkar krympa. Jag hörde en del röster, som sa att det inte bara är lågkonjunkturen som var anledningen utan även att det har blivit väldigt dyrt att hyra en monter. Jag hoppas att det vänder snart. Det vore tråkigt om mässan försvann.

Tung kändisspaning: Foppa
Inte fullt så tung kändisspaning: Ingvar Oldsberg

japan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

  • Freedomtravel säger:

    Tack för rapport! Jag hade gärna kikat förbi mässan om jag varit i närheten…

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.