Home » New South Wales, Restips

Pittwater

1 mars 2010 5 724 visningar En kommentar

Efter en tid i Sydney kanske du känner att det vore spännande att komma ut lite i naturen. Det tyckte jag i alla fall och när möjligheten att bo några nätter på vandrarhemmet i Pittwater en bit norr om Sydney, så hoppade jag genast på.

Vi tar bussen från stan ut till Church Point. Sista biten fram åker man färja, eftersom det nämligen inte finns någon landförbindelse annat än bush walk tracks ut på halvön, där vandrarhemmet ligger. I Morning Bay svänger färjan in och lämnar av oss vid bryggan. Vi tar våra ryggsäckar och promenerar upp mot vandrarhemmet, som ligger en bit upp på en bergssluttning.


Vandrarhemmet ligger omgivet av palmer och eukalyptusträd i den stora Ku-ring-gai Chase National Park som börjar bakom husknuten.
Den naturliga mittpunkten är verandan, från vilken det är utsikt över Morning Bay. Det är skönt att sitta där och titta ner över vattnet. Har man tur kommer en vallaby förbi nere i trädgården.

Nöjer du dig inte med att softa på verandan finns alltså goda möjligheter att gå på bush walk. Be personalen om kartor.
Nu kommer för all del naturen till dem, som blivit kvar i vandrarhemmet. Förutom vallaby rör sig possums kring och i vandrarhemmet i jakt på mat. Lorikeets, och kookaburror patrullerar av premisserna och är snabba att förse sig av kvarglömda rester på borden utomhus. Det händer även att vackra diamantpytonormar kommer på besök. En del av dem blir ganska stora, men var inte rädd; de är helt ofarliga.

En kille från Schweiz står med kikare och spanar ner mot viken. ”It looks like the beach is moving”, kommer det från honom; en anledning så god som någon att ta en promenad ner till vattnet. Det visar sig vara gigantiska horder av blåa krabbor, som marscherar fram och tillbaka.
Förutom det är stranden ganska sank, ni vet av det där slaget då man sjunker ner lite för långt i sanden när man vadar ut mot djupare vatten. För den som vill bada går det alldeles utmärkt att gå i från bryggan istället. 
Annars är Pittwater ett ställe att koppla av på; läsa den där pocketboken som du köpte på flygplatsen innan du åkte men inte hann läsa, sitta med en kopp te och titta på utsikten eller prata med andra gäster.

Den varma kvällen vi är där blir det gemensam matlagning (BBQ) och middag ute på verandan. Folk berättar för varandra vad man hade haft för sig under dagen. Själv konstaterar jag att djurlivet är som mest intensivt runt vandrarhemmet medan jag på min bush walk ”bara” sett spindlar. En gitarr kommer fram och går runt mellan de som kunde spela. The resident Possum dyker upp och låter sig villigt matas med diverse grönsaker och frukt från bordet alltmedan kameror blixtrar.

Om du åker dit så ta med all mat och dryck, som du kommer att behöva. Det finns ingen affär där ute, men vandrarhemmet säljer smågrejor såsom margarin, socker och kryddor.
Det är också viktigt att boka platser på vandrarhemmet, som inte är så stort. Visst vore det dumt att behöva vända tillbaka hela vägen till Sydney pga det är fullbokat?

Efter ett par härliga dagar i Pittwater beger vi oss tillbaka mot Sydney igen. Väl av färjan kliver vi på bussen mot Sydney. Dock kan vi inte motstå att hoppa av redan i Manly för att njuta av några timmar på Sydneys bästa(?) strand. Framåt eftermiddagen tar vi hamnfärjan in till Circular Key i Sydney.

VAR
WEBB
  Vandrarhemmet

Bussturlista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.