Home » New Zealand

Nästgårds: Nya Zeeland

31 mars 2010 2 061 visningar Inga kommentarer

Australiens ”lillebror” Nya Zeeland brukar fascinera och intressera även de som gillar Australien. Det är inte helt ovanligt att om man besöker det ena landet att man besöker det andra landet när man ändå är i ”krokarna”. Har man rest till andra sidan världen så är det ju lika bra att passa på. Man vet ju inte när man får tillfälle att åka tillbaka.
Mellan länderna råder också en slags mer eller mindre vänlig rivalitet, likt den som finns mellan Sverige och Norge. Det hettar alltid till lite extra, när de båda länderna möter varandra i sportevenemang som t.ex. kricket eller rugby. Det finns dessutom samma sorts skämt som mellan oss och norrbaggarna:

Why do birds fly up-side-down over Australia?
It ain’t even worth shitting on!

Why wasn’t Jesus Christ born in New Zealand?
They couldn’t find three wise men and a virgin!

Nya Zeeländska medborgare är förresten de enda som kan resa in i Australien utan visum. För resten av världen råder visumtvång; dvs till och med för brittiska medborgare.

Det senaste avsnittet av BBC och Discoverys Det levande Söderhavet innehöll inget om Australien, men väl just om Nya Zeeland. Det var fantastiska bilder på valar och delfiner utanför Sydön.
Avsnittet kan ses här. Det ligger kvar till och med lördag den 3 april.

Den här bloggen kommer att beröra Nya Zeeland mer, när det är dags att skriva om stopp på vägen till Australien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.