Home » Culture, New South Wales, Sydney

Naket vid Operahuset

2 mars 2010 3 805 visningar 2 kommentarer
Har du i Sydney Operahus omedelbara närhet känt en vilja att klä av dig helt naken? Jag gissar (och hoppas) att svaret blir ett nej, men om så ändå är fallet så missade du ett unikt tillfälle igår, då amerikanske konstnären Spencer Tunick arrangerade en installation just vid Operahuset. Och ja, han hade uppmanat folk att komma dit och klä av sig nakna, och så skedde också. Man hade hoppats på 2000 nakna stjärtar, men det kom över 5000; succé med andra ord.
Detta evenemang är en del den årliga Mardi Gras, som är Sydneys Pride-festival sedan drygt 30 år.
Foto: Nick Moir

Sydney Morning Herald rapporterar att hamnfärjorna av någon outgrundlig anledning saktade in farten i höjd med Operahuset…
Då man samlades redan tidigt på morgonen och Sydney för närvarande har ett ganska kallt sensommarväder, var gåshud bland de deltagande regel snarare än undantag. Men det finns ju sätt att hålla sig varm på rapporterade Sydney Morning Herald: ”Soon people were slapping their buttocks en masse with their hands to warm up.”
Man ser det nästan framför sig…

Ja på tal om det. Endast en bråkdel som har läst ända hit ner har väl inte redan klickat YouTube-länken. :)

Spencer Tunick tog en serie bilder på utsidan av Operahuset för att sedan fortsätta in i stora konserthallen för ytterligare fotografering av den nakna massan, nu sittandes ner i stolarna.

Jag funderar på om jag hade konstaterat: ”Allt för konsten!” och klätt av mig jag också. Hade ni?

Bonuslänk: Mer naket på film från händelsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

  • Anita Huuskonen säger:

    Naket går bra och bland så många behöver man inte tänka på skavanker ; )

  • Frk F säger:

    Nähä, Över min nakna och döda kropp. Jag är alldeles för pryd. men det är ett mycket vackert projekt konstnären håller på med. Visste du om att han sorterar alla människorna efter hudton och grupperar dem efter ljusförhållandena. Om en hudnyans inte stämmer ber han människorna byta position tills han är nöjd. Extraordinärt måste jag sägs.

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.