Home » Nature and wildlife

Jag sår några Australienfrön

20 maj 2010 2 501 visningar 2 kommentarer

Vill du ta med dig en bit av Australien hem? Något att titta på för att minnas kanske? Det finns ju en uppsjö av mer eller mindre roliga souvenirer att inhandla. Till de roligare räknar jag fröer från australiska växter. Givetvis kan man besöka en plantskola och ser vad som finns där. I de flesta större souvenirbutiker finns olika sorters presentförpackningar med fröer. Ett bra tips är att besöka en av Australian Geographics affärer. Där finns även mycket annat för den som är intresserad av australisk natur.

Det är några år sedan, då jag köpte just ett litet turist-kit med frön i en butik i Perth. Inspirerad av det härliga försommarvädret har jag nu satt dessa i jord. Vi får se om det finns någon kraft kvar i dem.
De arter som utlovas på förpackning är Tantoon Tea Tree, Lemon Scented Bottlebrush, Red and Green Kangaroo Paw, Pink Flowering Yellow Gum och Cootamundra Wattle. Visst låter det spännande?

I beskrivningen står att man kan hoppas på att få se de första skotten en vecka efter att man sått. Det kan å andra sidan dröja upp till en månad också, så man får ha tålamod.
Jag har också planterat eukalyptusen, som jag köpte i Lund för ett par veckor sedan. Jag återkommer med rapport och bilder, om hur det går för de australiska växterna här hemma.

Kan det verkligen bli något av detta?

Australisk eukalyptus i svensk jord

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.