Home » Interviews

Intervju med Minett Sikström

19 augusti 2010 4 123 visningar En kommentar
 
Namn: Minett Sikström
Ålder: 39
Bor: Stockholm
Hemsida: Resedrömmen

Hur kom det sig att du beslutade dig för att åka till Australien?
Eftersom jag gillat Australien sedan jag var liten och jag ville resa utanför Europa föll sig valet på Australien naturligt. Hur det kom sig att jag fastnade för Australien som liten har jag inget bra svar på.

Varför fastnade du för Australien som liten?
Jag var och är fascinerad av landet som helhet, att det är så stort och dess djur- och naturliv. Det jag gillade och fortfarande gillar är främst kängurur, koalor och de fåglar som vi här hemma i Sverige har som husdjur flyger fritt, exempelvis Kakaduor. Min vurm för Australien bestod mest av att jag köpte (rese)tidningar om Australien, läste böcker och att jag skickade efter broschyrer från Australiens ambassad i Stockholm.

Vilket flygbolag reste du med?
Jag flög med SAS och Qantas. På ditvägen mellanlandade jag i Hong Kong och på resan från Hong Kong till Australien reste jag med Qantas. Planet var knappt halvfullt så jag fick gott om plats, jag fick ligga på tre säten och fick en utmärkt service av flygvärdinnan.

På Uluru

Hur var det att flyga med Qantas?
Jag har bara positivt att säga om Qantas, serviceminded och vänlig personal. SAS däremot är jag inte lika positiv till, de har en del att lära sig när det gäller servicebiten, om man säger så.

Vilka delar av Australien besökte du?
Jag var i Sydney, Blue Mountains, Uluru, Cairns, Cape Tribulation, Fitzroy Island och Port Douglas. Jag var ”bara” fyra veckor i landet, vilket innebar att jag begränsad därför flög jag inrikes, från Sydney till Uluru och från Uluru till Cairns.

Reste du själv eller i sällskap med någon?
Jag reste själv, jag ville pröva att resa ensam på en längre resa och det gick med facit i hand mycket bra, kan rekommenderas!

Vad ser du för fördelar/nackdelar med att resa själv/tillsammans med någon?
Fördelar med att resa själv är att aldrig behöva anpassa sig efter någon annan, jag gör vad jag vill när jag vill. Nackdelen med att resa själv är tiden på flygplatsen, innan man ska iväg på flygresan, då är det inte så kul att spendera tiden helt själv. Fördelen att resa med någon är just tiden på flygplatsen som inte blir lika långrandig, att man har någon som kan se efter ens grejer. Nackdelen med att resa med någon är att man inte är fri, man är inte fri att göra vad man har lust till utan måste foga sig efter någon annans vilja.

Utflykt på Stora Barriärrevet

Hur bodde du?
Jag bodde enbart på vandrarhem/backpackingboenden. Jag delade alltid rum med andra, på ett boende, Captain Cook, i Cairns delade jag rum med en mamma och hennes dotter som kom från Sydkorea, de gick upp sex på morgonen för att koka ris till frukost, det fanns ett litet kök i rummet. Och i Uluru delade jag rum med 19 andra tjejer, det var ett evigt ringande från olika väckarklockor tidigt på morgonen. Vid Uluru var dusch och toalett i en annan byggnad, där i taket fick jag se det största spindelnät jag sett.

Vad tyckte du bäst om?
Svår fråga. Allt var jättebra, men de vänliga austaliensarna med sin härliga dialekt gjorde ett stort intryck hos mig. Stora barriärrevet, att ha vandrat uppför Uluru, Sydney, som sagt svårt att välja en sak.

Vad tyckte du mindre bra om?
Det var tråkigt att se de alkoholiserade aboriginerna strax utanför Operahuset i Sydney.

Hur upplevde du australierna?
Helt underbara och lättsamma människor!


Testade du någon äventyrsaktivitet?
Forsränning. Paddle or die! Det var småtrevligt men ingen höjdarupplevelse.

Skulle du vilja återvända till Australien?
Absolut, jag har ju bara sett en bråkdel av landet!

Vilken del/delar skulle du besöka då?
Västra delen, Darwin, Tasmanien och delar av östkusten.

Vad kommer du att undvika på en andra sväng till Australien?
Jag har varit vid Uluru som var sevärt men det räcker med en gång.

Har du något minne från Australien som sticker ut lite extra?
Jag var på forsränning i Cairns, en halvdagstur och guiden/instruktören frågade vad jag skulle göra på eftermiddagen. Jag svarade att jag tänkte besöka Royal flying doctor service och då svarade han att han bor i närheten och att jag var välkommen hem till honom. Sagt och gjort efter mitt besök på Royal flying doctor service, som var intressant, gick jag hem till honom. Han guidade mig sedan runt i Cairns och jag fick se platser jag med stor sannolikhet inte skulle få se. Ett exempel på australiensarnas oerhörda gästfrihet, det var inget flirtande från hans sida och inte från min heller utan enbart vänlighet.

Du driver sajten Resedrömmen. Vad fick dig att starta den?
Jag älskar resor och turism och så ville jag lära mig om webdesign. Jag saknade också en hemsida som beskriver turism, min ambition var att ha en sajt som är informationsrik och som uppdateras relativt ofta. Jag uppdaterar dagligen, sju dagar i veckan med Resedrömmens nyhet, då jag tar upp något aktuellt inom branschen. Och det är en kul grej som blivit ett hobbyprojekt.

Vad är det som gör resande så beroendeframkallande?
Att få möta och lära sig om andra kulturer, upplevelsen, alla människor man möter på vandrarhemmet. Det är en trevlig ”drog” som jag kan leva med.

Vad är ditt önskeresemål?
Jag har tre drömresmål: Papa Nya Guinea för människorna och kulturen, Antarktis för isen, vidderna och pingvinerna samt Galapagosöarna för djur- och naturlivet.

Vart går din nästa resa?
Min nästa resa går antagligen till Sydafrika.

Bilderna i denna intervju är Minetts egna.

Länk till annan intervju med Minett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.