Home » Interviews

Intervju med Jenny Alexandersson

1 juli 2010 12 089 visningar 4 kommentarer
Namn: Jenny Alexandersson
Ålder: 34
Bor: Stockholm
Blogg: http://blogg.aftonbladet.se/hovbloggen

Jenny Alexandersson är Aftonbladets hovreporter. Nu när det mesta av bröllopsyran har lagt sig passar jag på att ställa henne några frågor om hennes Australienresa.

Jenny, du var i Australien av en mycket speciell anledning, inte sant?
Jag var där för fem år sedan för att bevaka kronprinsessan Victorias officiella besök i samband med ”Swedish Style in Australia 2005″. Hon skulle marknadsföra satsningen som handlade om svensk design, kultur, mode, mat och musik. Det visade sig bli en mycket roligare resa än så!

Melbourne

Hur länge var du där?
Det var ungefär tio dagar om jag minns rätt.

Var i Australien var ni?
Vi startade resan i Melbourne och fortsatte sedan till Sydney.

På resande fot med någon i kungahuset, får man någon tid på egen hand med t.ex. Kronprinsessan eller får man finna sig i att bevaka på behörigt avstånd?
Victoria brukar ha ett späckat schema när hon reser och det gäller att hänga med i svängarna. Men hon tar sig gärna tid och pratar bort en stund. Jag har för mig att det blev två längre intervjuer under resan och så lite småprat här och där.

När man som du reser med på ett officiellt besök, är det då enbart jobb under dygnets vakna timmar eller hinner man med att se lite av landet, som man befinner sig i?
Nej, tyvärr hinner man inte se så mycket annat än det som Victoria själv upplever och det är oftast väldigt tillrättalagt eftersom värdarna såklart vill visa upp det allra bästa av sitt land. Ganska ofta brukar jag och fotografen jag reser med göra utflykter om det blir några timmar över så att man får se det verkliga vardagslivet i landet man besöker. Det är alltid spännande.

När det officiella besöket var över, hade du då möjlighet att resa på egen hand i Australien?
Nej och det ångrar jag, jag hade gärna upptäckt mer av Australien. Jag blev väldigt förtjust i det lilla jag fick se. Melbourne blev en favoritstad, Sydney kändes som New York fast i mindre förpackning och var riktigt häftig.

Vad gillade du bäst i Australien?
Människorna – alla var otroligt tillmötesgående, vänliga och nyfikna. Och så alla fantastiska djur som vi fick se. Vi besökte en nationalpark tillsammans med Victoria och hon blev väldigt förtjust i en koala. Jag gillade vombaterna som plötsligt dök upp en park i Sydney när vi promenerade hem från en grillfest.

Är det någon särskild händelse från resan som du minns?
Ja när Victoria gjorde entré i Sydneys rådhus för den stora galamiddagen. Hon fick ett par hundra gäster att tystna och dra efter andan när hon gjorde entré i en blodröd Lars Wallin-klänning. Men hela resan var minnesvärd, främst för alla avslappnade och trevliga människor jag träffade.

Vad var det absolut godaste som du åt på resan?
Jag åt tyvärr inte något exotiskt och nytt. När man reser med kronprinsessan vet man aldrig när man har tid att äta så man försöker stoppa i sig vad som än bjuds och ofta var det hotellfrukost och en snabb hamburgare sent på natten som stod på menyn.

Har du varit i Australien vid något annat tillfälle?
Nej, men jag vill definitivt åka tillbaka.

Vad skulle du göra/se då?
Jag vill tillbaka till Melbourne, en stad som jag verkligen tyckte om. Men jag vill också åka ut på landsbygden och besöka mindre städer för att få en större känsla för ett land som rymmer så stora olikheter.

Om Aftonbladet vill att du åker med Victoria till Australien igen, vad svarar du då?
Jag hade jublat och tackat ja på studs!

Förresten, kan du inte hälsa till brudparet att om deras förstfödda blir en tjej så är Adelaide ett fint namn? Skulle det bli en gosse så vore Sydney ett passande namn.
Haha! Ja men det är ju perfekta namn, jag håller med!

Ska vi gissa att Victoria såg Operahuset?

Här är ett par bonuslänkar från Jennys blogg om hur det kan vara att resa med kungafamiljen:
”Ett fältslag till statsbesök – och så lite proviantering”
”Att resa med kronprinsessan”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Kommentarer »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.