Home » Archive

Artiklar i Historykategorin

History, Nature and wildlife, Sydney »

[26 Nov 2012 | Inga kommentarer | 5 904 visningar]
Australienbloggen i London

Australienbloggen gör ett nedslag på några dagar i London.
Det jobbas, dricks en del öl och frossas i Australienvibbar.

Läs hela artikeln »

History, Sydney »

[15 Sep 2011 | Inga kommentarer | 2 543 visningar]
Se Sydneys undre värld i Stockholm

I Stockholm pågår just nu en fotoutställning med Australienanknytning. Man visar upp en unik fotosamling med bilder på misstänkta brottslingar från 20- och 30-talets Sydney.
Detta är inte klassiska mug-shots med en bild framifrån och en profilbild. Istället lät New South Wales Police Department de misstänkta posera som de själva ville, vilket har gett bilderna karaktären av vanliga porträttfoton tagna i ateljé.

Läs hela artikeln »

History »

[17 Aug 2010 | Inga kommentarer | 5 571 visningar]
Australien blir republik?

I decennier har man debatterat huruvida Australien ska förbli en monarki eller införa republik. Premiärminister Julia Gillard föreslår en övergång till en republik när Drottning Elizabeth II dör. Drottningens mamma blev förresten över 100 år…

Läs hela artikeln »

History »

[24 Jun 2010 | 4 kommentarer | 5 187 visningar]
Ny premiärminister i Australien

Australiens premiärminister Kevin Rudd har tvingats avgå efter att hans popularitet sjunkit så kraftigt att det av ledande laborpolitiker ansågs skada regeringen och partiet. Skäl till detta är bl.a. att Rudd lagt ner ett program för att sänka Australiens koldioxidutsläpp samt att han föreslagit kraftiga skattehöjningar för den så viktiga gruvindustrin. Vice premiärministern Julia Gillard tog då chansen och förklarade att hon ville ta över, varpå snabbt Rudds främsta kritiker i partiet ställde sig bakom. Kevin Rudd insåg att slaget var förlorat och kastade in handduken.

Läs hela artikeln »

History, Nature and wildlife »

[4 Maj 2010 | En kommentar | 4 083 visningar]
Australien i Danmark

Under Valborg/Första maj var jag i Danmark och Skåne på en utflykt med Sveriges Herpetologiska Riksförening. Vi besökte diverse zoo, museer och Randers Regnskov. Vi var även ute i fält och letade (och fann!) diverse grod- och kräldjur.
Nu undrar ni antagligen varför jag skriver om detta på min Australienblogg. Det finns flera anledningar.
Vårt första stopp var på Zoologisk Museum i Köpenhamn. Via kontakter hade vi fått en inbjudan av några mycket trevliga människor att komma in och titta ”backstage” och bli förevisade några rariteter inom grod- och kräldjursområdet. Bl.a. fick …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Läs hela artikeln »