Home » Australienbloggen, Other

Gott Nytt År!

1 januari 2012 2 520 visningar 2 kommentarer

Gott nytt 2012!
Jag hoppas att 2011 var ett fint år för dig. För egen del är jag mäkta nöjd. Jag har haft ett roligt och spännande år. Speciellt hösten blev händelserik minst sagt. Det blev en rad resor, tyvärr ingen av dem till Australien, men mer om det i ett inlägg som kommer i nästa vecka.
För Australienbloggen blev det ett bra år. Den enes olycka den andres bröd brukar det heta. Detta stämde bra i början av året, då Queensland drabbades av översvämningar och cykloner. Artiklarna på bloggen om katastroferna lockade många läsare hit. Under sommaren tog jag semester både från mitt ”riktiga” arbete och bloggen för att sedan dra igång igen i september.
Extra roligt blev det när min bror Svante rapporterade från sitt besök i Brisbane med tre filmer i oktober.
November och december präglades för min del av mycket resande, som sagt, vilket tillfälligt har minskat antalet nya artiklar här på bloggen. Nu tar jag emellertid nya tag.

På Australienbloggen 2012 kommer man givetvis kunna läsa nya artiklar om Australien. Jag kommer också att publicera intervjuer med folk som besökt Australien. Med skammens rodnad på kinderna måste jag erkänna att jag har några intervjuer, som jag fortfarande inte är riktigt klar med. Jag ska också genomföra ett antal nya intervjuer. Resultatet av detta kommer alltså att bli fler intervjuer på bloggen under 2012.
Inspirerad av Svante kommer även jag att sätta ihop några filmer om mina resor. Visst kan en text vara rolig och inspirerande, men får den dessutom sällskap av ett filmklipp så blir det ännu häftigare.
Utöver det finns en lång radda av idéer på min lista över vad jag vill göra med bloggen. Som vanligt är tyvärr tid en bristvara. Därför vill jag inte lova för mycket. Sponsorer skulle givetvis kunna medverka till att öka antalet inlägg. Jag har flera idéer kring hur ett (eller flera) samarbeten skulle kunna se ut. Jag välkomnar alla intresserade att höra av sig!

Skriver man om Australien får man ofta frågan: ”Och när ska du åka ner igen?” Jag skrev aldrig om det här, men det fanns konkreta planer på en resa Down Under i oktober 2011. Det fanns till och med en färdigplanerad resrutt. I slutändan föll det dock på att de andra resorna, i huvudsak jobbresor, kom emellan.
Nu är det 2012 och kanske, kanske att det kan bli något till hösten. Om inte annat så finns ju Australien kvar under 2013…

Nu har jag berättat lite om vad du som läsare kan vänta dig av Australienbloggen de närmaste tolv månaderna. Jag hoppas att fortsätter att komma hit. Jag vill också passa på att önska mig ett par saker av dig: Jag skulle tycka att det vore roligt om du blev en mer aktiv läsare; dvs kommenterade artiklarna. Respons från läsarna gör mitt arbete ännu roligare. Dessutom vill jag be dig om att gilla Australienbloggen på Facebook, om du inte redan gör det. Okej?

Än en gång: GOTT NYTT ÅR!


Som alltid visade Sydney upp sig från sin bästa sida under nyårsnatten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

 • Emma Thyrén säger:

  hej!
  Jag är 13½ men jag var i Australien 6 December 2010 till 17 januari 2011.
  Egentligen kan jag inte fatta att det var så länge sedan, men jag saknar det något så grymt!
  Vi har kanske dessutom planer på att flytta dit om något år :)
  Men jag gillar denna bloggen, för jag är typ beroende av AU :p
  Men men.
  God fortsättning på dig!

 • Johan Drejenstam (author) säger:

  Hej Emma,
  Gott Nytt år på dig också!

  Visst är det jobbigt, man blir verkligen beroende av Australien. Enda möjligheten till bot är att åka dit igen… och igen… och igen… :)

  Kul att du gillar bloggen.

  Ha det fint!

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.