Home » Other

Främmande väggutag i Australien

19 januari 2012 3 800 visningar 2 kommentarer

Men vad 17, det var ju ingen som hade berättat att eluttagen var av en annan modell i Australien. Eller, det kanske någon hade gjort, men jag hade glömt/förträngt det och nu stod jag och stirrade klentroget på vägguttaget. Istället för de två, runda hålen i väggen var det två snedställda hål. De såg ut som två ledsna ögon. Jag kände mig också smått ledsen med rakapparaten i handen och skägg på hakan.
Detta var min första dag i Australien. Dagen efter var jag ägare till en adapter, med vilken jag kunde koppla in medhavda nödvändigheter som rakapparat och resestrykjärn. Ja, jag vet. Vad skulle jag med strykjärn till? Nåja, det var min första resa och jag hade inte riktigt koll på vad som skulle behövas.
Nu några resor senare är emellertid en adapter ett absolut måste. Antalet saker som behöver el på en resa har ju inte blivit färre. På mina jobbresor nyligen till Japan och Sydkorea fanns följande teknikprylar med:

 • Laptop
 • iPad
 • iPhone
 • iPhone-högtalare
 • Batteriladdare till kameran

I Japan behövdes adaptern och den hade jag kommit ihåg att packa med. Nästa gång ska jag även ta med en grenkontakt för kunna ladda flera saker samtidigt.
En adapter köper du bäst på någon av flygplatserna, som du passerar på väg till Australien.
För ert nöje och mitt eget satte jag ihop en liten film i ämnet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

 • Boel i Sydney säger:

  ja en adapter ar ett absolut maste, jag har en multi-adapter som funkar i amssa olika lander, finns till salu pa Sydneys flygplats!

 • Boel i Sydney säger:

  Sv: yes, Illawarra bla linjen! :)

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.