Home » New South Wales, Queensland

Fd cyklonen Oswald rör sig mot Sydney

28 januari 2013 5 683 visningar Inga kommentarer

Våldsamma skyfall har drabbat sydöstra Queensland och nordöstra New South Wales de senaste dagarna med översvämningar som följd. Nu har visserligen cyklonen Oswald nedgraderats till ex-Tropical Cyclone Oswald, men stora mängder nederbörd väntas fortfarande över New South Wales, där man nätt och jämt hämtat sig från de stora bränderna för ett par veckor sedan. Då var det i huvudsak de centrala delarna av delstat, som hade problem. Nu är det nordöstra delarna där stora mängder regn orsakar översvämningar.
Även nere i Sydney väntas skyfall, som enligt prognosen kommer att vara som häftigast natten mellan måndag och tisdag. Det ihop med mycket hårda vindar har fått myndigheterna att bestämt avråda folk från att befinna sig på stränder eller att köra på vägar, som ligger i anslutning till havet.

I Queensland, som hade svåra översvämningar för två år sedan, är problemen nu som störst i Bundaberg, 37 mil norr om Brisbane. Där har 1000 människor evakuerats från sina hem via båtar och helikopter. Även i Brisbane är flera områden översvämmade. Hittills har fyra personer bekräftats döda i ovädret.

Här kan du följa det senaste vädervarningarna för New South Wales samt Queensland.

flood-bundaberg

Bortspolad väg norr om Bundaberg. Foto: Carl O’Loughlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.