Home » Other

Färjeolycka utanför Papau Nya Guinea

2 februari 2012 3 545 visningar Inga kommentarer

Färjan Rabaul Queen sjunkit utanför Papau Nya Guinea 08.30 lokal tid. Vid tillfället för olyckan hade båten ca 350 passagerare varav 219 har räddats av andra båtar som skyndat till för att assistera. Flera av dessa kommer från The Australian Maritime Safety Authority (AMSA), som också bidrar med helikoptrar som söker efter överlevande.
Hårt väder kan tros vara orsak till haveriet och just hårda vindar och hög sjö gör räddningsarbetet svårt.

Foto: Stephen Alvarez / National Geographic

Papau Nya Guinea är i mångt och mycket en önation med ett stort antal båtar som förbinder öar med varandra och med huvudön, Nya Guinea.

Olyckan inträffade i strax utanför Kimbe på New Britain Island. Kimbe känt för sina fina dykvatten, och besöks av många turister. I nuläget tror man emellertid inte att några utlänningar var ombord.
Att Australien tar ett stort ansvar i räddningsarbetet är naturligt med tanke på den geografiska närheten och de båda nationernas historiska band.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.