Home » Music

Evenemangstips: Yes spelar i Australien!

2 april 2012 3 356 visningar Inga kommentarer

Ett av de mest inflytelserika och framgångsrika banden inom genren progressive rock turnerar i Australien under första och andra veckan i april. För er som klentroget skakar på era huvuden och utbrister: ”Progresssive rock, vad är det?”, kan jag meddela att det handlar om knepiga takter (dvs svårt att klappa takten till), tonartsbyten (svårt att sjunga med i) och sånger långa som godståg.
Ni kanske tycker att det låter alldeles förfärligt. Jag kan försäkra er om att det låter fantastiskt.

Yes har spelat tillsammans sedan sent 60-tal och detta blir gruppens tredje besök i Australien.
Första gången var i mars 1973, då man spelade i Brisbane, Adelaide, Melbourne och Sydney. Sedan skulle det dröja ända till september 2003 innan Australien fick sig en ny omgång Yes. Då välsignades Melbourne, Sydney och Perth med konserter.
Nu är det alltså dags igen.
Redan den 1 april 2012 spelade man i Auckland, Nya Zeeland (Läs recension och se bilder här). Nu bär det av till Australien. Här ser ni speldatum och länkar till biljettförsäljning.

5 April 2012 Perth Riverside Theatre
9 April 2012 Byron Bay Byron Bay Bluesfest
11 April 2012 Melbourne Palais Theatre
13 April 2012 Sydney State Theatre

Yes på Sweden Rock Festival 2003 med originalsångaren Jon Anderson (här iförd i kläder från ett svenskt äldreboende) samt Chris Squire

Puritanerna hävdar kanske att saknaden av den tillfälligt(?) kickade sångaren Jon Anderson är skäl nog att låta bli att se Yes 2012. Vid sångmicken står istället en amerikan vid namn Jon Davison. Jag hävdar att veteranerna Alan White (trummor), Steve Howe (gitarr), Geoff Downes (keyboards) och Chris Squire (bas) är värda att se och höra oavsett vem som sjunger.

Yes i Stockholm 2011; Chris Squire, Alan White (som en gång i tiden spelade med John Lennon) och Geoff Downes


Yes live i Auckland 1 april 2012.

Yes, eller i alla fall avknoppningsprojektet Anderson, Bruford, Wakeman, Howe, har gjort en låt som handlar om Australien (och britternas kärnvapenprover på 50-talet i närheten av Woomera)

Är du på väg till eller redan befinner dig i Australien så passa på att se Yes. Det kan vara det tyngsta evenemangstipset från denna blogg någonsin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.