Home » Flying, Resa till Australien

Ett stopp i London

25 juli 2010 2 247 visningar Inga kommentarer

Vi lyfte tidigt från Landvetter tidigt en januarimorgon. Temperaturen visade på -14 grader och det kändes väldigt rätt att lämna Sverige för varmare breddgrader. Vårt första flyghopp på vår väg till Australien var Göteborg – London. När vi fick reda på att vi skulle byta plan i London till vår kvällsflight mot Asien, hörde vi oss för om möjligheten att flyga ut tidigt från Göteborg den dagen. Det var inga som helst problem, och när vi landade på engelsk mark hade vi en hel dag till vårt förfogande i världsstaden London.
Vi köpte ett dagspass för tunnelbana och bussar på flygplatsen och åkte in till staden.

Grått och regnigt - precis som det ska vara!

Det blev en improviserad sightseeing-dag. Vi försökte pricka av så många ”måsten” som möjligt. Vi promenerade utanför parlamentet och åkte sedan röd dubbeldäckarbuss. Vi drack ett par pint på en typisk, engelsk pub med mörk träpanel och dålig mat. Vi besökte Westminister Abbey och tittade på St. Pauls Cathedral från utsidan. Vi knäppte några bilder på London Bridge och kollade in några affärer på Oxford Street.
När det började skymma satte vi oss på tåget ut till Heathrow igen, och kom fram lagom till att incheckningen för planet till Kuala Lumpur skulle starta.

Om flaggan inte är hissad är tanten med de skojiga hattarna inte hemma...

Vi fick oss alltså en väldigt rolig dag i London; en perfekt start på ett australienäventyr.

Om du känner för att utnyttja ett flygbyte så kolla upp ankomst- och avgångstider. Med lite tur kan man just få en halvdag eller ännu längre för att utforska staden man mellanlandar i utan att behöva göra en övernattning.

Den 28 november börjar British Airways att flyga två gånger dagligen från Göteborg till London. Det har fått MyPlanet att utlova förmånliga priser på flyg till Australien med Qantas och Cathay Pacific. Det låter intressant, tycker jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.