Home » Culture, Music

En kväll med Australiska Nya Zeeländska Vänskapsföreningen

10 augusti 2012 3 336 visningar 2 kommentarer

Ett event arrangerat av Australiska Nya Zeeländska Vänskapsföreningen bara några kilometer från min arbetsplats? Givetvis föll jag för frestelsen och gav mig av till Henriksberg i Göteborg för att bevista en afton i Australiens tecken.

Tisdagskvällen blev en mycket trevlig kväll. Jag fick tillfälle att prata med andra som jag; dvs Australien-fantaster. Bland dessa märktes Sydneybon Anders på tillfälligt Sverigebesök, och Theresia med fyra resor till Australien i bagaget samt en pojkvän i Darwin. Ni kommer via intervjuer får veta mer om dem inom kort.
Dessutom återsåg jag Lars Wallin, som är redaktör för Down Under; Australiska Nya Zeeländska Vänskapsföreningens medlemstidning. Exemplar av senaste numret låg utlagda på borden för den som vill läsa och/eller ta med hem. Efter att ha kikat i tidningen kände jag, att det är dags att gå med i föreningen igen.

”Vi gillar Australien!” Lars Wallin, jag och Anders Liljeqvist. Foto: Jenny Qvick

Innan den utlovade musikaliska underhållningen minglades det. Vänner av Nya Zeeland fick ursäkta men snacket runt borden gick så gott som uteslutande om Australien.
De vanliga frågorna var När var du där sist? Vad såg du? När ska du tillbaka nästa gång? Varför är det så svårt att få tag på Vegemite i Sverige?
Nej, det sista hittade jag på. :)

College Fall
Klockan 21 gick den australiska duon College Fall upp på scen och framförde ett mycket uppskattat set. College Fall består av Jodie Bartlett (sång, keyboards, percussion) och Glenn Musto (sång och gitarr), som ursprungligen bodde Perth. ”Till sist hade vi dock spelat på alla ställen som gick att spela på, så det var dags att röra sig”, berättade Jodie för mig strax innan kvällens framträdande på Henriksbergs scen.
De hamnade i Melbourne, som inte bara är en betydligt större stad än Perth. Australiens andra stad ståtar dessutom med en intensiv och spännande klubbscen. Därför flyttar musiker från hela landet Melbourne.

College Fall kan beskrivas som folk pop med starka sångharmonier. Jag kom att tänka på R.E.M, när jag stod där och lyssnade.
För mer information och musik:
http://www.collegefall.com/
http://www.myspace.com/collegefall
https://www.facebook.com/pages/College-Fall/19836877520
https://twitter.com/collegefall

Lars Wallin and the Tribelars
Efter College Fall var det Lars Wallin and the Tribelars tur att köra ett set låtar; alla med det något ovanliga inslaget av didgeridoo, vilket ju annars inte är det vanligaste av instrument bland rockband. Lars spelar emellertid didgeridoo förutom att sjunga och spela gitarr. Bas lirade Kent Andreasson och för rytmer från cajonen stod Martin Wennerberg.

Bandet har inte bara turnerat flitigt i Europa utan genomförde förra året en turné i Australien. Så passande!
För mer information och musik:
http://www.larswallin.nu/
http://www.myspace.com/larswallin
https://www.facebook.com/larswallinandthetribelars
http://www.youtube.com/larswallin
http://www.twitter.com/larswallin

Australiska Nya Zeeländska Vänskapsföreningens kväll på Henriksberg i Göteborg var skön mix av roliga möten, intressanta samtal och musik med stark Australienanknytning.
Jag ser fram mot nästa gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kommentarer »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.