Home » Flying, Resa till Australien

Premium Economy på Cathay Pacific

13 september 2012 4 655 visningar Inga kommentarer

Cathay Pacific följde nyligen andra flygbolag såsom t.ex. Qantas och British Airways och skapade en ny klass mellan Ekonomi- och Business Class: Premium Economy.
Vad hittar vi i detta mellansegment då? Jo, hel del fina grejor. Bl.a. har man tillgång till el- och usb-uttag. När man reser långt är det ju skönt att kunna ladda telefon, laptop och kanske en iPad. Tiden ombord går ju så mycket fortare om man kan slå ihjäl några timmar med att leka lite med sin iPhone.
Precis som när man flyger business så får man en egen incheckningsdisk och slipper då att stå länge i kö. Man får dessutom gå ombord innan ekonomipassagerarna (men efter första klass- och businessresenärerna, gissar jag…)
Skärmen med film, annan underhållning och information är något större och fälls upp ur armstödet istället för att sitta ryggstödet framför dig.

Nu tänker ni att detta låter ju väldigt intressant för nästa resa till Australien. Jag håller med, men jag ska också nämna att det finns en hake: Priset. Det är inte så värst billigt. Räkna med ca 25 000 kr för en Australienresa.
Jag har tidigare här på Australienbloggen talat mig varm för att spendera pengarna i Australien istället för på flyget. Säkert finns det ändå de som anser att det är väl spenderade pengar. Det skulle också kunna vara ett alternativ för dig som reser i tjänsten. Business Class kostar betydligt mer, men kanske kan din arbetsgivare tänka sig att lägga några tusenlappar extra för att du ska komma fram i någorlunda arbetsdugligt tillstånd.
Man kan ju också nöja sig med att åka Premium Economy (eller Qantas Economy Plus) ena vägen och ekonomiklass andra vägen för ca. 19 000 kr.

Detta frestar Cathay Pacific med i Premium Economy:

• Kortare köer med egen incheckningsdisk
• Förtur vid ombordstigning
• Mer bagage
• Hörlurar som reducerar störande ljud
• Större kuddar
• Välkomstdrink (juice eller champagne) innan avgång
• Förbättrade måltider och bordet fälls ut från ditt armstöd och inte från ryggen på framförvarande stol.
• Mittkonsoll mellan stolarna för ökat avstånd till stolsgrannen
• Bredare säten med 19,5 tum mot 18,5 i economy (8 säten i bredd, mot 9 i vanlig economy på Boeing samt 7 istället för 8 på Airbus)
• 10,6 tum tvskärm, eluttag i stolen samt egen usb-port

Även om sätena är bredare i Premium Economy och går att fälla långt ner, så är går de inte att fälla så långt ner att man får en ”säng”. Där ligger också största skillnaden mot Business Class.

Cathay Pacific hör till de mest uppskattade flygbolagen, när passagerarna får säga till. Man har vid flera tillfällen vunnit utmärkelser som  Airline of the Year, Asia’s Leading Airline och Best First Class.

Foto: Cathay Pacific

Tack till Myplanet för prisuppgifter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.