Home » Literature, Resa till Australien

Andra jobbar i Australien

4 oktober 2012 3 999 visningar En kommentar

Ibland får jag frågor om hur man bär sig åt för att arbeta i Australien. Hur hittar man jobb? Vilken sorts visum behöver man? Jag funderar på att leta efter jobb i Brisbane eller Adelaide – var är mina chanser störst?
Trots mina erfarenheter från flera resor i Australien och mitt stora intresse för landet, så är jag inte speciellt insatt. Se bara här hur jag svarar Gabriella enbart med några länkar:


Saken är nämligen den att jag har aldrig arbetat i Australien. Det närmaste jag har kommit är att jag under ett par dagar i Auckland, Nya Zeeland, stod på ett bygge och strök färg på en vägg i ganska maklig takt. Mina vänner där hade en byggfirma och jag frågade om det fanns möjlighet att arbeta lite. Jag skulle vidare till Fidji och tänkte att ett litet tillskott i den hastigt krympande reskassan skulle sitta fint. Det var först på planet på väg till Fidji, som det slog mig att jag att glömt att plocka ut min lön. Jag är med andra ord ingen speciellt bra person att konsultera i jobbfrågor.

Nu finns det ju andra som är desto bättre på detta. Resemagasinet Vagabond har drämt till med en jobbspecial till Australien. Bland de tillfrågade finns dessutom min kompis Anders Liljeqvist, som nyligen kommit ut med boken Stora Australienmanualen. Här kan du läsa en intervju med Anders.

Kolla också in nya numret av Vagabond. För er som läser detta senare än oktober 2012 kan det vara bra att veta att tidningen har nummer #9.2012, om ni skulle ha lust att efterbeställa den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.