Home » Flying

Air Australia i konkurs

17 februari 2012 3 284 visningar En kommentar

Flygbolaget Air Australia har idag, den 17 februari 2012, begärts i konkurs. Det innebär att samtliga plan i deras flotta står på marken; dvs alla flighter är inställda.
Air Australia är ett av flera lågprisbolag som slåss om passagerarna på en tuff marknad. Deras main hub ligger i Brisbane och man har trafik på Perth, Derby och Port Hedland i Western Australia, Melbourne samt de omtyckta semestermålen Bali, Phuket och Honululu.
Företaget säger i ett pressmedelande att man inte räknar med att starta verksamheten vare sig på kort sikt eller på lite längre sikt: ”It appears highly unlikely there will be any flights in the short to medium term.“
Flygbolaget hette tidigare Strategic Airlines men bytte namn till Air Australia och målade om flygplanen så sent som i november 2011. När nu konkursen är ett faktum förlorar 300 anställda sina jobb.

Kanske inte så glad idag...

Har en biljett med Air Australia så hittar du information om hur du ska gå till väga här.
Man beräknar att 4000 passagerare just nu är strandade runt om i Australien och på utrikesdestinationerna.
Australiens största inrikes- och utrikes flygbolag Qantas har gått ut och meddelat att man kommer att erbjuda folk passagerare, som skulle ha flugit med Air Australia, att resa med Qantas. Mer information om detta läser du här.
Mer om flygbolag med inrikestrafik i Australien läser du här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar »

Tyck till!

Skriv din kommentar nedan eller lämna en trackback från din sida. Det går även bra att prenumerera på kommentarer till detta inlägg via via RSS.

Som den sanne Australienälskare du är skriver du inga dumheter och håller dig till ämnet. Spam undanbedes vänligen.

Följande HTML-taggar går att använda:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Gravatarer funkar här. Vill du ha en egen globally-recognized-avatar, surfa in här.